Andmekaitse

Mis on isikuandmed?

Isikuandmed hõlmavad andmeid, mille alusel saab tuvastada teie identiteedi. Sellised andmed on näiteks teie nimi, aadress, telefoninumber ja meiliaadress.

Kuidas kaitseb Elfa Distrelec teie isikuandmeid?

Tellimise ajal kasutatakse teie Interneti teel edastavate isikuandmete ja kontoandmete krüpteerimiseks SSL-protokolli (Secure Sockets Layer, võtmevahetus: RSA 1024 bit; kasutajaandmete krüpteering: Triple DES 1024 bit). Krediitkaardiandmeid hangib, töötleb ja kliendikonto olemasolu korral talletab krüpteeritult üksnes meie makseteenuse pakkuja Eva Payments. Turvalise ühenduse korral on brauseris aadressi alguses „http://...” asemel „https://...” ja akna paremas allnurgas kuvatakse tabalukuikoon. Rakendame oma veebisaidil ja muudes süsteemides tehnilisi ja korralduslikke turbemeetmeid, kaitsmaks teie andmeid kadumise ning volitamata kustutamise, juurdepääsu, muutmise ja levitamise eest.

Kliendikontole pääseb juurde üksnes isikliku parooli sisestamise korral. Parooli tuleb alati konfidentsiaalsena hoida ning pärast meiega suhtlemist peab sulgema asjakohased brauseriaknad või mobiilirakendused, eriti siis, kui arvutit või mobiilsideseadet kasutab peale teie veel keegi.

Millal kasutab ja töötleb Elfa Distrelec isikuandmeid?

Teame, et Teie isikuandmetega hoolikas ümberkäimine on Teile on väga oluline. Kuna Elfa Distrelec'is peetakse andmekaitset väga oluliseks, lähtume kogumisel, töötlemisel ja kasutamisel rangelt isikuandmete kaitse seaduses ja telemeediaseaduses sätestatud normidest. Põhimõtteliselt saate meie veebilehti ja mobiilirakendusi kasutada sinna isikuandmeid jätmata.

Isikuandmeid ja teavet, mille meile annate, kasutab Elfa Distrelec tellimuste töötlemiseks, kaupade tarnimiseks ja maksete töötlemiseks. Lisaks vajame Teie andmeid, et hoida Teid kursis Elfa Distrelec'i tellimuste, toodete, teenuste ja pakkumistega.

Mida teeb Elfa Distrelec isikuandmetega?

Isikuandmed (nt aadress ja muud teie esitatud andmed) talletatakse meie IT-süsteemides eelkõige tellimuste täitmise optimeerimiseks ja klienditoe pakkumiseks.

Me kogume ja kasutame tõenäosusandmeid andmete (nt aadressiteave) kasutamise arvutamiseks, et otsustada lepingu täitmise või lõpetamise üle.

Teabematerjalide ja meie enda reklaami edastamiseks kasutatakse teie andmeid ainult ettevõtte või Elfa Distreleci gruppi kuuluvate ettevõtete piires. Infot ei avaldata kolmandatele osapooltele v.a. meie lepinguline teenusepakkuja. Kui nõustute teie andmete kasutamisega meie tasuta uudiskirja ning eripakkumistest ja uutest toodetest teavitavate kirjade saatmiseks, märkige oma nõusolek registreerimise käigus. Pange tähele, et te saate selle nõusoleku igal ajal tagasi võtta.

Säilitame lepingu teksti ja saadame teie tellimuse andmed meili teel. Saate üldtingimusi vaadata igal ajal. Oma varasemaid tellimusi saate vaadata kliendikontol.

Elfa Distrelec ja küpsised

Meie veebi- ja mobiilisaidid kasutavad parema veebiteenuse pakkumiseks küpsiseid. Meie veebisaiti külastades ja vastavate juhistega nõustudes kinnitate, et lubate meil kasutada küpsiseid vastavalt selles poliitikas sätestatud tingimustele.

Mis on küpsis ja kuidas Elfa Distreleci veebisait küpsiseid kasutab?

Küpsis on andmeid (tähtede ja numbrite kombinatsioon) sisaldav fail, mis edastatakse veebisaidi külastamise ajal veebiserverist veebibrauserisse ja mille veebibrauser seejärel arvutisse salvestab. See ID edastatakse uuesti serverisse iga kord, kui brauser serverisse lehepäringu esitab.

Küpsised ei sisalda isikut tuvastada võimaldavat teavet. Kuid on võimalik, et võime siduda teie esitatud isikuandmed küpsistes sisalduvate ja küpsiste kasutamise käigus kogutud üksikasjadega.

Kasutame teie kohta küpsiste kaudu kogud teavet järgmistel eesmärkidel:

  • teie arvuti äratundmiseks, kui te meie veebisaiti külastate;
  • Veebisaidi kasutajasõbralikumaks muutmiseks;
  • Veebisaidi kasutamise analüüsimiseks;
  • Veebisaidi haldamiseks;
  • Pettuste vältimiseks ja veebisaidi turvalisemaks muutmiseks;
  • Veebisaidi teie jaoks isikupärasemaks muutmiseks (teid huvitada võivate valitud reklaamide edastamiseks);
  • Meie veebisaidil sooritatavate toimingute jälgimiseks, et lubada teatud funktsioonide kasutamine (nt toodete lisamine ostukorvi või ostukorvist eemaldamine; ostu lõplik vormistamine).

Kui lisate tellimusankeeti tooteid, kuid ei soovi oma külastuse ajal ostu sooritada, salvestame tellimusankeedi viitenumbri küpsisena, et teil oleks mugav järgmise külastuse ajal jätkata ankeedi täitmist.

Kas küpsiste aktiveerimine on ohutu?

Jah. Küpsised on lihtsalt lühikesed andmeread, mis ei saa käivitada ühtegi toimingut. Elfa Distrelec soovitab lubada veebibrauseritel võtta vastu meie veebisaidi küpsised.

Kuidas reguleerida küpsiste kasutamise sätteid?

Küpsiste lubamise juhised leiate allpool iga brauseri kohta eraldi.

Microsoft Internet Explorer

  • Valige menüüs „Tööriistad” valik „Interneti-suvandid”.
  • Klõpsake vahekaarti „Privaatsus”.
  • Klõpsake jaotises „Sätted” nuppu „Standardne” (või nihutage liugur väärtuse „Keskmine” juurde).
  • Klõpsake nuppu „OK”.

Mozilla Firefox

  • Avage menüü „Tööriistad”.
  • Valige „Suvandid”.
  • Valige ikoon „Privaatsus”.
  • Küpsiste lubamiseks märkige vastav ruut (jaotises „Kasuta ajaloo säilitamiseks kohandatud sätteid).
  • Muudatuste salvestamiseks klõpsake nuppu „OK”.

Google Chrome

  • Klõpsake menüüs „Kohandamine ja juhtimine” valikut „Seaded”.
  • Otsige täpsemate seadete jaotises (Privaatsus, Sisu seaded) üles jaotis „Küpsised”.
  • Küpsiste lubamiseks peab olema märgitud valik „Luba kohalike andmete seadistamist” (või „Luba kõik küpsised”).
  • Klõpsake nuppu „OK”.

Safari

  • Valige Safari > „Settings” ja seejärel „Privacy”.
  • Täpsustage väljal „Block cookies”, kas ja millal peaks Safari aktsepteerima veebisaitide küpsiseid.

Mis tüüpi küpsiseid kasutab Elfa Distreleci veebisait?

Saate määrata oma brauseri küpsistest keelduma (lisateavet selle kohta leiate oma brauseri spikritekstidest). Kuid sellisel juhul pole meie veebisaidi teatud funktsioonid teie jaoks enam saadaval.

Kasutame kolme järgmist tüüpi küpsiseid:

seansiküpsised: ajutised failid, mis on aktiivsed ainult meie veebisaidi külastamise (seansi) ajal. Tavaliselt brauseri sulgemise korral need küpsised kustutatakse;

püsiküpsised: need failid jäävad aktiivseks ka pärast brauseriseansi lõppu (nt kui registreerute veebisaidil kasutajaks ja naasete hiljem, saab veebisait aru, kes te olete, ja kuvab vastava tervitussõnumi). See on võimalik ainult tänu püsiküpsistele;

kolmandate ettevõtete küpsised: meie veebisaidi kasutamise ajal võidakse teile edastada ka kolmandate ettevõtete küpsiseid. Kui külastate manustatud sisu (nt YouTube’i videod) hõlmavat veebisaiti, võivad need veebisaidid teile küpsiseid edastada. Elfa Distrelec ei jälgi selliste küpsiste sisu. Soovitame teil küsida selliste kolmandate ettevõtete veebisaitide edastatavate küpsiste kohta lisateavet ja uurida nende haldamise võimaluste kohta.

Allpool on loetletud küpsised, mida Elfa Distrelec kasutab kõige sagedamini, ja selgitused nende kasutamise kohta.

Host Type of cookies Source
Distrelec.ch First-party - Persistent Distrelec
Distrelec.ch First-party - Session Distrelec
wt.distrelec.com Third-party - Persistent Webtrekk
.doubleclick.net Third-party - Persistent Doubleclick
Google-analytics.com Third-party - Persistent Google
Googleadservice.com Third-party - Persistent Google


Küpsiste kasutamise sätted

Lisateavet küpsiste kasutamise kohta leiate veebisaidilt www.allaboutcookies.org.

Küpsiste blokeerimine

Enamikus brauserites saab küpsised blokeerida. Saate seda teha näiteks järgmiselt.

  • Internet Exploreris saate kõikide küpsiste blokeerimiseks valida „Tööriistad”, „Interneti-suvandid” ja seejärel „Privaatsus” ning nihutada liuguri väärtuse „Blokeeri kõik küpsised” juurde.
  • Mozilla Firefoxis saate kõikide küpsiste blokeerimiseks valida „Tööriistad”, „Suvandid” ja tühjendada jaotises „Privaatsus” ruudu „Aktsepteeri saitide küpsiseid”

Kuid kõikide küpsiste blokeerimine muudab paljude veebisaitide kasutamise ebamugavamaks.

Küpsiste kustutamine

Samuti saate kustutada teie arvutisse salvestatud küpsiseid.

  • Internet Exploreris tuleb küpsisefailid käsitsi kustutada (juhised leiate veebilehelt http://support.microsoft.com/kb/278835).
  • Mozilla Firefoxis küpsiste kustutamiseks esmalt kontrollige, et funktsiooni „Kustuta privaatsed andmed” kasutamisel kustutatakse ka küpsised (seda sätet saab muuta menüü „Tööriistad” valiku „Sätted” vahekaardil „Privaatsus”), ja seejärel klõpsake menüü „Tööriistad” nuppu „Kustuta hiljutine ajalugu”.

Sellel veebisaidil ja mobiilirakendustes kogutakse ja talletatakse andmeid Berliinis asuva ettevõtte Webtrekk veebianalüüsiteenuse abil ning neid andmeid kasutatakse pseudonüümi all kasutajaprofiili loomiseks. Neid profiile kasutatakse veebisaidi külastajate käitumise analüüsimiseks ja meie tootevaliku täiustamiseks ja tõhustamiseks. Selleks võidakse kasutada ka küpsiseid. Need on väikesed veebilehe külastaja kohalikus arvutis talletatavad tekstifailid, mille abil tuvastatakse kasutaja igal järgmisel külastusel. Varinime all loodud kasutajaprofiile ei seota varinime omaniku isikuandmetega ilma asjassepuutuva isiku eraldi antud otsese loata. Saate igal ajal keelduda teie andmete kogumisest ja talletamisest veebianalüüsi jaoks.

Teatage oma keeldumisest

Sellel veebisaidil kogutakse ja talletatakse anonüümset teavet veebisaidi külastajate Interneti-kasutuse kohta nn reklaamisihtimise tehnoloogia abil. Need andmed salvestatakse teie arvutisse nn küpsiste ehk tekstifailidena. Tehnoloogia analüüsib Interneti-kasutust algorütmi abil, et kuvada teie huvidega seotud tootesoovitusi sihitud reklaamidena teistel veebisaitidel. Neid andmeid ei kasutata ühelgi juhul veebisaidi külastaja isiku tuvastamiseks. Kogutud andmeid kasutatakse ainult pakkumiste esitamiseks. Neid andmeid ei kasutata muul eesmärgil ega edastata teistele ettevõtetele.

Suhtlusvõrgu lisandmoodulite integreerimine

Meie veebisaidil kasutatakse näiteks Facebooki ja Google’i lisandmooduleid. Meie Interneti-saidil kuvatakse nupud „+1” ja „Meeldib”. Neid pakuvad Ameerika Ühendriikide ettevõtted Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) ja Facebook Inc. (1601 S California Ave, Palo Alto, CA 94394 USA).

Facebooki või Google’i serveritega luuakse otseühendus ainult nuppude „+1” või „Meeldib” klõpsamise korral. Seejärel edastab Google või Facebook nuppudega „+1” või „Meeldib” seotud sisu otse teie brauserisse, mille kaudu see veebisaidile lisatakse. Seega pole meil kontrolli selle üle, milliseid andmeid kogub Google või Facebook nende nuppude abil.

Facebooki ja Google’i Interneti-lehtedel (http://www.facebook.com/policy.php; http://www.google.com/Intel/de/+/policy/+1button.html) on toodud üksikasjalik teave teie andmete kogumise ulatuse, tüübi, eesmärgi ja töötlemise ning teie privaatsuse kaitsmise õiguste kohta.

Kui soovite takistada Facebookil ja Google’il teie kohta meie veebilehel viibimise ajal teavet kogumast, saate esmalt oma suhtlusvõrkudest (Facebook ja Google+) välja logida ja kustutada teie arvutis olevad küpsised.

Küsimused ja kommentaarid

Teil on eesti seaduse alusel õigus saada tasuta teavet teie kohta kogutud andmete kohta ja teatud juhul neid andmeid parandada, kustutada või nende kasutamine keelata.

Andmekaitsega seotud lisaküsimuste korral, teie andmete kohta teabe saamiseks või andmete kustutamise soovi edastamiseks võtke meiega ühendust järgmiste kontaktide kaudu:

Elfa Distrelec AS
Paldiski mnt. 15
EE-Tallinn 10137
T +372 6605 327
F +372 6605 326
eesti@elfa.se
www.elfadistrelec.ee


Nõustumisavaldus

Luban Distrelec Group AG-l kasutada minu isikuandmeid, mis hõlmavad ees- ja perekonnanime, soolist määratlust, aadressi, telefoninumbrit, meiliaadressi, sünniaega ning minu veebi- ja ostukäitumisega seotud teavet, ja edastada seda Distrelec Group AG tütarettvõtetele (kõikide ettevõttete loend) eesmärgiga saata posti, meili või telefoni teel uudiskirju ning teavet eripakkumiste ja sündmuste kohta.

Meie jaoks on teie isikuandmete kaitsmine väga oluline. Seega töötame selle nimel, et pakkuda teile veebis laia tootevalikut, samal ajal kaitstes teie informatsioonilise enesemääramise õigust ja privaatsust.

Kasutame teie andmeid üksnes teie kliendistaatuse raames vajalikel eesmärkidel. Me ei müü, rendi ega edasta muul viisil teie isikuandmeid teistele ettevõtetele väljaspool Distrelec Group AG-d. Saate igal ajal nõuda teavet teiega seotud andmete kohta või lasta need andmed kustutada.